Fietsleasing, de ideale manier om duurzaam te pendelen

Fietslease is een programma waarbij een werknemer een fiets least via zijn of haar werkgever.  Fietsleasing is een win-winsituatie, omdat het zowel werknemers als werkgevers ten goede komt. Werknemers profiteren van de belastingvoordelen, gezondheidsvoordelen en het gemak van woon-werkverkeer per fiets, terwijl werkgevers bijdragen aan duurzaamheid, de mobiliteit van werknemers verbeteren en een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde bieden.  Enkele kenmerken:

 1. Woon-werkverkeer: fietsleasing is gericht op het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer. Werknemers kunnen de leasefiets gebruiken om van en naar het werk te gaan, maar natuurlijk ook voor privé doeleinden.

 2. Werkgeversbijdrage: werkgevers kunnen ervoor kiezen om bij te dragen aan de leasekosten van de fiets, wat de drempel om deel te nemen aan het programma nog verder verlaagt.

 3. Onderhoud en verzekering: fietsleasingprogramma's omvatten vaak onderhoud en omnium verzekering voor de leasefiets, waardoor werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over reparatiekosten of onverwachte gebeurtenissen.

 4. Keuze van de fiets: werknemers hebben meestal de keuze uit verschillende fietsmodellen en merken, waardoor ze de fiets kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften en voorkeuren past.

 5. Duurzaamheid: fietsleasing draagt bij aan duurzame mobiliteit en vermindert de impact op het milieu. Op het einde van het leasecontract (typisch 36 maanden) heeft de werknemer de mogelijkheid om de fiets over te nemen van de leasemaatschappij aan een vooraf bepaald percentage van de oorspronkelijke prijs.

 6. Gezondheid en welzijn: Fietsen is goed voor de gezondheid en het welzijn, en kan werknemers helpen actief te blijven en stress te verminderen.

Partnership met 10 fietslease maatschappijen!

In nauwe samenwerking met een netwerk van 10 fietslease-maatschappijen, streven we ernaar om zowel werknemers als werkgevers op maat gemaakte oplossingen aan te bieden.

Deze bedrijven hebben tot doel de drempel te verlagen voor werknemers om de fiets te gebruiken als vervoersmiddel en bedrijven aan te moedigen om duurzame mobiliteitsopties te ondersteunen. Ze maken het eenvoudiger voor zowel werknemers als werkgevers om de voordelen van fietsen te ervaren, zoals verminderde kosten, belastingvoordelen en verbeterde gezondheid en welzijn. Enkele kenmerken:

 1. Leaseopties: ze bieden verschillende leaseopties, zoals operationele lease of financiële lease, en ze helpen werknemers en werkgevers bij het kiezen van het juiste leasecontract.

 2. Onderhoud en reparaties: ze zorgen vaak voor het onderhoud en de reparaties van de leasefiets gedurende de leaseperiode. Dit omvat regulier onderhoud en reparaties in geval van schade of defecten.

 3. Verzekering: ze kunnen verzekeringen aanbieden die schade, diefstal en aansprakelijkheid dekken voor de leasefietsen.

 4. Belastingvoordelen: ze helpen werkgevers en werknemers bij het begrijpen en benutten van mogelijke belastingvoordelen in verband met fietsleasing.

 5. Administratie: ze nemen de administratieve last weg van zowel werknemers als werkgevers. Ze beheren het leasecontract, de betalingen en eventuele rapportage.

Klaar om duurzaam te pendelen?

Bijkomende vragen?

De voordelen voor werknemers

Milieuvriendelijk én gezond

Maak van pendelen een win-win

Tot wel 40% voordeliger

Dan een privé aankoop

Vermijd lange files

Geniet van je rit

De voordelen voor werkgevers

Positief imago

Zet in op duurzaam ondenemen

Gezondere werknemers

Zowel fysiek als mentaal

Kostenneutraal

Indien verrekening met brutoloon

Vraag een offerte aan

De eerste stap op weg naar uw leasefiets!

Contact

info@mundocyclo.be
011 91 99 91

Fysieke winkel

Mundo Cyclo  |  JENS 4U BV
Stationsplein 20/0003
3400 Landen

BTW BE 0540.639.792

RPR Leuven

Openingsuren

Maandag:     Gesloten
Dinsdag:        9.30 – 12.00  |  13.30 – 18.00
Woensdag:   9.30 – 12.00  |  13.30 – 18.00
Donderdag:  9.30 – 12.00  |  13.30 – 18.00
Vrijdag:          9.30 – 12.00  |  13.30 – 18.00
Zaterdag:      9.30 – 12.00  |  12.30 – 17.00
Zondag:         Gesloten