Sterk in advies, service & nazorg!
Fysieke winkel, eigen werkplaats
Veilig betalen met Bancontact & Paypal in webshop

Speedpedelecs (45 km/h)

Millieuvriendelijk, stijlvol en elegant. Kom langs voor het actuele aanbod.

Kom langs
Unsplash

Speedpedelecs!

Millieuvriendelijk, stijlvol elegant en vooral, snel!

Een snelle elektrische fiets kopen? Een speedpedelec is de snelle variant van de gemotoriseerde fiets, het is een snelle elektrische fiets. U trapt mee met de motor zodat snelheden tot 45 kilometer per uur worden gehaald. ​​​​​​​Bij Mundo Cyclo vindt u het volledige aanbod van het zwitserse merk Stromer met beresterke en fluisterstille achtermotor. Tevens bieden wij speedpedelecs aan van de merken Scott, Koga en Norta met Bosch middenmotor.
U krijgt professioneel advies.  Kom eens langs in de winkel, wij helpen u graag verder.
Wenst u graag een uitgebreide testrit?  Geen probleem, wij hebben de meest courante modellen van het merk Stromer beschikbaar als testfiets.  Je kan, mits afspraak, deze fietsen een volledige dag testen! Breng altijd je eigen helm mee.  

Veilig op de weg

Bijkomende informatie

Als u zich met uw speedpedelec op de openbare weg wilt begeven:

- moet u minstens 16 jaar oud zijn.

- moet u een rijbewijs AM (bromfiets 45 km/uur), rijbewijs A (motorfiets) of rijbewijs B (auto) bezitten.

- moet u uw speedpedelec inschrijven bij de DIV en voorzien van een SP-nummerplaat.

- draagt u verplicht een fiets- of bromfietshelm. De fietshelm is conform norm "EN1078" en zorgt dat de slapen en het achterhoofd beschermd zijn.  Een specifieke speedpedelec helm conform norm "NTA8776" wordt aanbevolen, want deze is zeer stevig en toch comfortabeler dan een bromfietshelm.

- volgt u de verkeersregels voor de bromfietsers: een specifiek verkeersbord met het symbool van een bromfiets en de letter P (speedpedelec) is van toepassing op bestuurders van speedpedelecs. Voorbeelden: verplicht of verboden gebruik van het fietspad, toelating om in de tegengestelde richting in een eenrichtingsstraat te rijden, toelating om voorbehouden wegen te gebruiken, toelating om op een jaagpad te rijden.
​​​​​​​
- mag u geen kinderen vervoeren die jonger zijn dan 3 jaar. Om kinderen tussen 3 en 8 jaar te vervoeren, moet u een geschikt beveiligingssysteem installeren.

Advies op maat? Kom langs in de winkel!