Sterk in advies, service & nazorg!
Fysieke winkel, eigen werkplaats
Veilig betalen met Bancontact & Paypal in webshop

Speedpedelecs (45 km/h)

Millieuvriendelijk, stijlvol en elegant. Kom langs voor het actuele aanbod.

Kom langs
Unsplash

Snelle speedpedelecs!

Millieuvriendelijk en stijlvol elegant

Een snelle elektrische fiets kopen? Een speedpedelec is de snelle variant van de gemotoriseerde fiets, het is een snelle elektrische fiets. U trapt mee met de motor zodat snelheden tot 45 kilometer per uur worden gehaald. ​​​​​​​Bij Mundo Cyclo vindt u drie gerenommeerde merken voor speedpedelecs onder één dak,  u krijgt ook professioneel advies en er zijn mogelijkheden om de fietsen te testen. Kom eens langs in de winkel, wij helpen u graag verder.

Veilig op de weg

Bijkomende informatie

Als u zich met uw speedpedelec op de openbare weg wilt begeven:

- moet u minstens 16 jaar oud zijn.

- moet u een rijbewijs AM (bromfiets 45 km/uur), rijbewijs A (motorfiets) of rijbewijs B (auto) bezitten.

- moet u uw speedpedelec inschrijven bij de DIV en voorzien van een SP-nummerplaat.

- draagt u verplicht een fiets- of bromfietshelm. De fietshelm is conform norm "EN1078" en zorgt dat de slapen en het achterhoofd beschermd zijn.  Een specifieke speedpedelec helm conform norm "NTA8776" wordt aanbevolen, want deze is zeer stevig en toch comfortabeler dan een bromfietshelm.

- volgt u de verkeersregels voor de bromfietsers: een specifiek verkeersbord met het symbool van een bromfiets en de letter P (speedpedelec) is van toepassing op bestuurders van speedpedelecs. Voorbeelden: verplicht of verboden gebruik van het fietspad, toelating om in de tegengestelde richting in een eenrichtingsstraat te rijden, toelating om voorbehouden wegen te gebruiken, toelating om op een jaagpad te rijden.
​​​​​​​
- mag u geen kinderen vervoeren die jonger zijn dan 3 jaar. Om kinderen tussen 3 en 8 jaar te vervoeren, moet u een geschikt beveiligingssysteem installeren.

Advies op maat? Kom langs in de winkel!